Σύντομο Βιογραφικό

Βιογραφικό

ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ
Δικηγόρος Παρ’ Αρείω – Νομικός Σύμβουλος LLM/MSc

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ο Σταύρος Τασιόπουλος έχει γεννηθεί το 1988 στο Αιγάλεω όπου ζει και απασχολείται ως σήμερα, και είναι απόφοιτος του 5ου Λυκείου Αιγάλεω.

Είναι πτυχιούχος της Νομικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, και κατέχει τρεις μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στους τομείς: Δημοσίου Δικαίου & Πολιτικής Επιστήμης (ΔΠΘ), Περιβαλλοντικής Διακυβέρνησης & Βιώσιμης Ανάπτυξης (Jean Monnet ΠΑΝΤΕΙΟ), Διεθνούς & Ευρωπαϊκού Δικαίου Ενέργειας (ΔΠΘ).

Περαιτέρω διαθέτει επιστημονικές και επαγγελματικές πιστοποιήσεις από διεθνείς φορείς όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, η Παγκόσμια Τράπεζα, το Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, η TÜV.

ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας από το 2013, και επίσης υπηρετεί ως Νομικός Σύμβουλος σε Δήμο της Αττικής, ενώ ακόμη έχει συνεργαστεί με Υπουργεία, Δήμους, Ανεξάρτητες Αρχές και με ιδιωτικές εταιρίες.

Το 2022 υπήρξε άμισθος συνεργάτης της Περιφέρειας Αττικής σε θέματα Αθλητισμού-Πολιτισμού και από το Δεκέμβριο του 2022 αποτελεί Μέλος της Διοίκησης του Μητροπολιτικού Πάρκου της Δυτικής Αθήνας “Α.Τρίτσης’’.

Έχει υπάρξει Ειδικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ και μέλος της ομάδας έργου για την κρίση του Covid στον Τουρισμό, καθώς και στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ενώ έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Επιτροπή Δημόσιας Διακυβέρνησης του ΟΟΣΑ.

Ακόμη έχει συμμετάσχει στην Ομάδα Έργου του Υπουργείου Ανάπτυξης και της Παγκόσμιας Τράπεζας για την Απλοποίηση της αδειοδότησης στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Έχει διατελέσει μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΚΕΔΕ (2017-2020).

Από το 2017 είναι επιστημονικός συνεργάτης του Διεθνούς Ινστιτούτου ΙMODEV με έδρα το Παρίσι για θέματα Δημόσιων Ψηφιακών Πολιτικών και συμμετέχει ετησίως ως ομιλητής και συντονιστής στο Διεθνές Συνέδριο στη Σορβώνη – Αcademic Days on OpenGov & Digital Issues.

Επίσης το βιβλίο του με τίτλο: «Κλιματική Αλλαγή & Διεθνές Δίκαιο Ενέργειας: Οι ανανεώσιμες ως αναγκαίο νομικό εργαλείο» έχει εκδοθεί στα αγγλικά το έτος 2018.

Έχει συμμετάσχει σε επιστημονικά συνέδρια ως ομιλητής σε Ελλάδα και εξωτερικό και δημοσιεύει σε επιστημονικά περιοδικά όπως (Το Σύνταγμα, Περιβάλλον & Δίκαιο, Νομικό Βήμα), ενώ αρθρογραφεί τακτικά στο Capital.gr

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Κατά το έτος 2014 υπήρξε μέλος της Εθνικής Ομάδας για το Διαρθρωμένο Διάλογο για τη Νεολαία της Γενικής Γραμματεία Νέας Γενιάς, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου της ΕΕ.

Ακόμη είναι μέλος της Επιτροπής Φυσικού Περιβάλλοντος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αιγάλεω από το 2020 και επίσης είναι Αντιπρόεδρος του ιστορικού Αθλητικού Σωματείου «Αιγάλεω Αθλητικός Όμιλος».

Επικοινωνήστε μαζί μου

Email : info@stavrostasiopoulos.gr

Social Media

Για να μη χάνετε κανένα νέο...
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
© 2023 Σταύρος Τασιόπουλος
Made by NewsMedia - All Rights Reserved