Η δική σας φωνή στην Περιφέρεια Αττικής

Ζώντας στην περιοχή της Δυτικής Αθήνας και με άμεση εμπειρία με τη Δημόσια Διοίκηση και τους Δήμους, παρουσιάζονται τρεις βασικές ανάγκες της περιοχής μας όπου παράλληλα είναι και προοπτικές της, και οι άξονες του προγράμματος του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Νίκου Χαρδαλιά, τις συμπεριλαμβάνουν και εγγυώνται την καλύτερη δυνατή προσπάθεια για την επίλυση τους

α) Περιβαλλοντική Διαχείριση

Αστικά Άλση – Χώροι Πρασίνου – Προστασία Περιβάλλοντος – Διαχείριση Απορριμμάτων

Η αναβάθμιση λειτουργίας του Πάρκου Τρίτση με έργα βιοκλιματικής ανάπλασης αποτελεί κομβικής σημασίας για την Δυτική Αθήνα μιας και από το 2019 το Πάρκο πέρασε ως φορέας Διαχείρισης στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, γεγονός που συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του ως Μητροπολιτικό Πάρκο με έκταση 100δων στρεμμάτων.

Τα Αστικά Άλση, όπως το Μπαρουτάδικο στο Αιγάλεω, το Άλσος Περιστερίου καθώς και τα περιαστικά όπως το Άλσος Δαφνίου στο Χαϊδάρι, αποτελούν πνεύμονες πρασίνου για τις πόλεις, και με έργα συντήρησης και ανάπλασης που γίνονται και θα γίνουν, αναβαθμίζονται και προστατεύονται καθώς και με την παρουσία πολιτιστικών δράσεων αποτελούν βασικά σημεία της ποιότητας ζωής στις περιοχές.

Η Διαχείριση των Απορριμμάτων και η Ανακύκλωση είναι άκρως σημαντικό ζήτημα για την Δυτική Αθήνα και ιδίως με την χρηματοδότηση της Περιφέρειας προχωράει πέραν της λειτουργίας των μπλε κάδων ανακύκλωσης, η δημιουργία πράσινων σημείων ανακύκλωσης, η λειτουργία των καφέ κάδων, καθώς και συνολικά η προσπάθεια αύξησης των ποσοστών ανακύκλωσης με δράσεις ενημέρωσης και με συμπράξεις φορέων όπως οι λαϊκές αγορές.

Σημαντικό έργο επίσης θα αποτελέσει άμεσα η κατασκευή του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στον Ελαιώνα που θα μειώσει το κόστος διαχείρισης και θα συμβάλλει στην βελτίωση των δομών καθαριότητας, ενώ συνεχίζεται η προσπάθεια εμπέδωσης μιας κουλτούρας ανακύκλωσης προς τα σχολεία και την κάθε γειτονιά.

β) Υγεία, περίθαλψη, ενίσχυση αδύναμων

Η περιοχή μας διαθέτει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αττικόν, το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο, και το Νοσοκομείο Λοιμωδών, ενώ υπάρχουν και οι Τοπικές Μονάδες Υγεία – τα Κέντρα Υγείας ανά περιοχή που μαζί με τις κοινωνικές υπηρεσίες και δομές των Δήμων συνθέτουν την προσπάθεια για παροχή υγείας, περίθαλψης και φροντίδας στους κατοίκους.

Εδώ η Περιφέρεια χρηματοδοτεί την ενίσχυση και τη λειτουργία των δομών υγείας με την παροχή εξοπλισμού, μηχανημάτων, αναβαθμίσεων καθώς και με τη στήριξη ιδρυμάτων καθώς και των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων.

Βασικά ζητήματα της περιοχής μας είναι η υποστήριξη των ηλικιωμένων, η αναβάθμιση των ειδικών σχολείων για ΑμΕΑ, καθώς και η συνολική υποστήριξη της οικογένειας, θέματα όπου η Περιφέρεια μπορεί να συμβάλλει στην αισθητή βελτίωση, με βάση τη συνεργασία με κάθε Δήμο και την υποστήριξη κοινωνικών δομών.

γ) Υποδομές σε όλο το φάσμα της καθημερινότητας
(Σχολικές – Εκπαιδευτικές, οδικές – μεταφορικές, αντιπλημμυρικά έργα)

Ζήτημα υποδομών ύψιστης προτεραιότητας και χρηματοδότησης αποτελούν, οι σχολικές μονάδες και οι αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις όπου η ενεργειακή αναβάθμιση, η ανακαίνιση και η κατασκευή σχολικών μονάδων και αθλητικών εγκαταστάσεων, είναι βασική προτεραιότητα στο πρόγραμμα και επίσης ακουμπάει πάνω σε συγκεκριμένα κονδύλια που είναι διαθέσιμα.

Έργα οδικής ασφάλειας, προσβασιμότητας και βελτίωσης του οδικού δικτύου με προεξέχουσα την αναβάθμιση της Λεωφόρου Κηφισού με την Εγκατάσταση νέων φωτιστικών LED κατά μήκος και στις γέφυρες της Λεωφόρου Κηφισού, καθώς και με δύο νέες πεζογέφυρες επί της Λεωφόρου Αθηνών, μιας και η οδική ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα.

Εδώ επίσης αναφέρεται και η ολοκληρωμένη μελέτη αντιπλημμυρικής θωράκισης για τη Δυτική Αθήνα, καθώς και έργα ασφαλτοστρώσεων και βιοκλιματικών αναπλάσεων σε όλους τους Δήμους της περιοχής, που ενισχύουν την ποιότητα ζωής και βοηθούν στην περιβαλλοντική αναβάθμιση.

Φίλες και φίλοι,

Η Περιφέρεια είναι πολύ σημαντική στην καθημερινότητα μας γιατί έχει πολλές αρμοδιότητες και διαθέτει τα κονδύλια για την υλοποίηση έργων σε κάθε Δήμο, σε κάθε Γειτονιά, συνολικά διαθέσιμα άνω του 1,6 δις ευρώ από ευρωπαϊκά κονδύλια.

Οι άξονες του προγράμματος του Νίκου Χαρδαλιά – Αττική Μπροστά συμπεριλαμβάνουν τα ζητήματα που αφορούν τις ανάγκες της Δυτικής Αθήνας και για αυτό επιλέγω να σταθώ δίπλα στον έμπειρο Υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά, για να έχουμε την καλύτερη προσπάθεια και τα καλύτερα αποτελέσματα.

Στις 8 Οκτωβρίου ζητώ τη στήριξή και τη βοήθεια σας, για να είμαι η δική σας φωνή στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, καθημερινά.

Η δική σας φωνή εκεί που λαμβάνονται οι αποφάσεις και βρίσκονται οι λύσεις στα καθημερινά ζητήματα που αφορούν τη ζωή μας και τις γειτονιές μας.

Τασιόπουλος Σταύρος

Δικηγόρος Παρ’ Αρείω

Μέλος Διοίκησης Πάρκου Τρίτση

Νομικός Σύμβουλος Δήμου Αιγάλεω

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικού Τομέα Αθηνών

Νίκος Χαρδαλιάς – Αττική Μπροστά

Επικοινωνήστε μαζί μου

Email : info@stavrostasiopoulos.gr

Social Media

Για να μη χάνετε κανένα νέο...
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
© 2023 Σταύρος Τασιόπουλος
Made by NewsMedia - All Rights Reserved