4 Ανάγκες της Δυτικής Αθήνας με ορίζοντα το 2030

Αξιοσημείωτη και άκρως ουσιαστική είναι η χρηματοδοτική συνεισφορά της Περιφέρειας, καθότι με κονδύλια της χρηματοδοτούνται έργα και δράσεις αξίας περίπου 90 εκ. Ευρώ, εκ των οποίων είναι:

 • η Ολοκληρωμένη Μελέτη Αντιπλημμυρικής Θωράκισης
 • η λειτουργία του Πάρκου Τρίτση με φορέα διαχείρισης που υπάγεται στην Περιφέρεια
 • έργα οδικής ασφάλειας, προσβασιμότητας και βελτίωσης του οδικού δικτύου με προεξέχουσα την αναβάθμιση της Λεωφόρου Κηφισού
 • η ενεργειακή αναβάθμιση, η ανακαίνιση και η κατασκευή σχολικών μονάδων σε όλους τους Δήμους της Δυτικής Αθήνας, όπως σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς στο Αιγάλεω, σε σχολεία και αθλητικές εγκαταστάσεις

 

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ – ΑΣΤΙΚΑ ΠΑΡΚΑ, ΑΛΣΗ

 • Πάρκο Τρίτση
 • Αλσος Αιγάλεω

ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

 • Νοσοκομεία
 • Γηροκομείο
 • Νεκροταφείο

ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

 • Δικαιοσύνη και Δημόσια Διοίκηση
 • Σύσταση Ειρηνοδικείου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

 • Η υποστήριξη της οικογένειας και των παιδιών μικρής ηλικίας και αντίστοιχα των γονέων με έμφαση στις μονογονεϊκές οικογένειες, καθώς και των ΑμΕΑ και των ηλικιωμένων, μέσα από την ενίσχυση των παρόντων ιδρυμάτων και φορέων και την λειτουργία νέων δομών όπως το Πολυδύναμο Κοινωνικό Κέντρο Ιλίου καθώς και τη δημιουργία νέων.
 • Η βελτίωση της περιβαλλοντικής κατάστασης των περιοχών σε συνάρτηση με την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή με έργα υποδομής και διαχείρισης υδάτων, ενώ ταυτόχρονα στην αναβάθμιση πνευμόνων πρασίνου όπως γίνεται πλέον στο Πάρκο Τρίτση και στο Μπαρουτάδικο στο Αιγάλεω. Παράλληλα την αναβάθμιση των μικρότερων χώρων πρασίνου και την αύξηση των ποσοστών της ανακύκλωσης και την διαχείριση των βαρέων απορριμμάτων στις γειτονιές.
 • Η ενίσχυση των δομών υγείας σε πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο επίπεδο με βελτίωση του Νοσοκομείου Δυτικής Αθήνας (Αγία Βαρβάρα – Λοιμωδών) και με άμεση στήριξη των δημοτικών υπηρεσιών υγείας και των Τοπικών Κέντρων Υγείας ανά Δήμο.
 • Η λειτουργική αναβάθμιση των αθλητικών χώρων και εγκαταστάσεων σε επίπεδο γειτονιάς αλλά και των μεγάλων αθλητικών γηπέδων, παράλληλα με την έμπρακτη ενίσχυση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων με την άμεση συνέργεια των Δήμων

Ακόμη εδώ χρειάζεται να αναφερθεί ότι η βελτίωση της καθημερινότητας συναρτάται και με τα μεγάλα έργα τα οποία θα ολοκληρωθούν ή θα ξεκινήσουν αυτή τη δεκαετία τα οποία θα πρέπει να βρίσκονται σε αρμονία με τις κατά τόπους περιοχές, συνεισφέροντας συνολικά στην ανάπτυξη της Δυτικής Αθήνας. Έργα όπως η επέκταση της Γραμμής 2 του Μετρό προς το Ίλιον, η σύνδεση της Γραμμής 3 με τον Πειραιά, η κατασκευή του νέου σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων στον Ελαιώνα, ενώ ακόμη διαμορφώνεται το τοπίο για τα επόμενα μεγάλα έργα αυτής της δεκαετίας.

Μέσα από τα τρέχοντα προγράμματα των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων για τους Δήμους δίνεται η δυνατότητα στοχευμένων αναβαθμίσεων σε επίπεδο γειτονιών με την ενίσχυση κοινωνικών δομών και υπηρεσιών, καθώς και έργων μεσαίας κλίμακας που μέχρι το 2024 θα έχουν βοηθήσει σημαντικά τις περιοχές, ενώ προχωρούν και έργα αναβάθμισης σχολικών μονάδων, μονάδων υγείας και πρόννοιας και αθλητικών εγκαταστάσεων.

Καθίσταται σαφές ότι η αναβάθμιση της καθημερινότητας περνάει μέσα από την Αυτοδιοίκηση και τις χρηματοδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τις Περιφέρειες για έργα υποδομής και για δράσεις που αντιμετωπίζουν τις κοινωνικές ανάγκες, τα οικονομικά και περιβαλλοντικά προβλήματα. Σε αυτή την κατεύθυνση η δημιουργική συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας, Δήμων και Κεντρικής Κυβέρνησης, μπορεί να προσφέρει ρεαλιστικά αποτελέσματα που θα αναβαθμίσουν ουσιαστικά την ποιότητα ζωής.

Επικοινωνήστε μαζί μου

Email : info@stavrostasiopoulos.gr

Social Media

Για να μη χάνετε κανένα νέο...
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
© 2023 Σταύρος Τασιόπουλος
Made by NewsMedia - All Rights Reserved